baju raya

korang biase beli ke buat ke tempah eh bju raya?
kalo cam aku. kadang2 beli. kadang2 buat. kadang2 tempah.
bg yg nak tempah rasenye mane2 tukang jahit da x amek lg da time2 mcm ni.
kalo nak tempah kene 4 bulan awal sebelum raye..
bg yg beli tu x yah pening2 pale.
nak dekat raye nanti byk booth yang jual segala bagai jenis baju.
beli sajalah.
bg yg buat tu anytime free bole buat. mcm aku! (angkat tangan) :P

tp bukan aku yg buat la.. :D
my mommy yg buat..
tu nmpk dia tengah potong2..
baju sape tu?
aku ler.. 5 pasang oke! :P
santek x?
aku tau korang mesti kata ni nak buat kain buruk ke apa?
kan kan? haha.. pasal ayah aku pon kata mcm tu... :)
x kesah la. org cerah pakai any color pon x pe.. :P

haa so korang punye color apa?
bape pasang?

5 comments:

ku tak sempurna said...

aku nyer yg bebetul tempah utk baju raya thn sepasang jek... tp ada byk lg baju aku yg dah siap yg aku tak pernah pki... thn lps punyer pun ada yg aku tak pki lg..

b u n g a h a t i said...

kuTakSempurna: itula.. same la kite. buat je byk2. bukan pakai semua pun.. :D

Superb GURU BaniHassim said...

Betul kate abah awak tu...
Org pompuan ni bulih tgk satu bende tu dr perspektif yang lain kan??
Ajaib...

Sy baju raye xdela fancy2, sepasang maybe, xpun pakai tahun lps punye..
tp sampai 5 psang tu byk tu...
hehe..
smpai raye ke-5 je laa??heheh...

b u n g a h a t i said...

cekguBani: cekgu pun setuju dgn kata ayah sy? hehe.. tah la lately nak kain kaler yg gelap2 je. apsal tah mate nie..

org laki senang. adik sy pun x kesah ade baju ke tak. dia pon pakai taun lepas punye.

erk a'a smp raye ke 5 je lar. pastu da xde baju. :P

naza said...

hoh dah siap baju raya?? aku baju raya tahun ni pon lom terpikir lagi nak pakai kaler apa..