mimpi

1st of all salam maal hijrah..
huhuu.. lamenye x update.. xpe la.. who cares? huhu

erm kali ni nak cite pasal mimpi..
pecaya pd mimpi?
erm.. ya aku tau.. ia hanya satu mainan tdo..
tp kdang2 ade sangkut paut dgn life jugak!

semalam.. 29 Dec 2008.. bersamaan 1 Hijrah..
bg umat Islam, ia adalah permulaan tahun bg kite semua..
bru je masuk tahun baru.. da dpt mimpi..erm mungkin buruk kot?
aku nak story ape yg aku mimpi..
bg yg pecaya pade mimpi.. teruskan la membace..
pada sape2 yg x pecaya.. korang bole blah.. stop je smp sini.
xyah sebok2 bace.. huhu (becakap dlm keadaan EMO nih)

dlm mimpi tu hanya ade 4 watak..
sorang pemuda.. sorang wanita.. dedua aku x kenal n x nmpk muka
arwah mymum.. n me!!

ok lets start ok..
kejadian berlaku di sebuah kampung..
looks like mcm kat ruma my auntie.. kat Batu Pahat..
seems aku pun bru balik 'menenangkan' fikiran dr ruma dia.. huhu

erm.. tgh rileks2 kat ruma, tetibe ade sorang pemuda n wanita naik superbike masuk halaman ruma.. aku igt lagi.. superbike tu kaler merah. pemuda tu menunggang superbike. dan wanita dibelakangnya kelihatan memegang erm.. dunno what to call it.. tp mcm erm bazuka.. sukati la kalo korang nak gelak korang gelak la.. huhu..

tetibe wanita tu menghalakan bazuka tu ke atas n tembak langit.. 1st tembakan.. aku x tau kene kat mane.. ilang mcm tu je.. but yg 2nd tembakan tu jatuh pada sebuah bangunan. bangunan tu tinggi dia lebih kurang 7 tingkat. sebaik bangunan tu terkena peluru or bom from bazuka (tah la aku pon x pasti peluru ke bom) then bangunan tu runtuh.. runtuh bai..huhu.. hebat

then batu2 yg runtuh tu kejar aku. laju giler..aku lari.. lari n lari..smp x cukup kaki tp batu tu stil kejar aku. semua benda yg batu tu langgar habes musnah. smp la aku jumpa satu pondok. aku nyorok kat tepi pondok tu. pelik. batu tu x pula melanggar pondok tu. aku diamkan diri kat tepi pondok tu. keliling aku penuh batu2 kelihatan sedang menuju x tau kemane (ke depan) la. batu2 tu melintasi pondok tu. sikit pon x cuit pondok tu. aku peratikan je smp la semua batu2 habes n ilang entah ke mane..

kemudian aku nangis..aku panggel arwah mak. aku cari dia n tetibe arwah mak muncul. aku peluk dia. aku nangis sekuat hati. mak diam je. sepatah pun x bercakap. kemudian mak bwk aku pergi tah ke mane.. n terus aku tersedar dr tdo. aku tgk jam pukul 6.24pagi. aku trus bangkit n mengerjakan suruhan Illahi..

lepas solat subuh tu aku nangis lg. aku x tau ape petanda mimpi tu. adakah buruk atau pun baik? tp aku rase mcm mimpi yg x elok. tah la. mungkin ade sangkut paut dgn situasi aku skang atau apa? aku x de jawapannye. sape2 ade jwpan? huhu.. tolong huraikan.. mekaseh..

2 comments:

alone said...

huhu. menakutkan juga.

* bermimpi menakutkan pada 3 am semalam*

agak kompleks. mungkin sedang memikirkan banyak masalah dan kerinduan pada orang tersayang.

selalula tenangkan fikiran ;-)

Lily.Lulu said...

happy new year yang !!
;)