all that we are is a result of what we have thought

Kau tengok diri kau. pastu kau menilai sendiri diri kau. dan sambel tu kau kata pada diri kau.
"ni aku".
hellooo.. ni bukan siapa diri kau. tp ni ialah apa yang diri kau. hurm.. paham x?

k lar let's say for instance yang kau xde duit dlm bank, atau kau xde relationship seperti mana yg kau nak. atau kesihatan kau x berapa ok. That's not who u are. dat's the residual outcome of ur past thoughts and actions. So we're constantly living in dis residual, if u will, of the thoughts and actions we've taken in the past. When you look at your current state of affairs and define yourself by that, then you doom urself to have nothing more than the same in future.

Expect apa yg kau nak dan bukan expect benda yang kau tak nak!. ok skang apa yg kau expect?

2 comments:

Si Kachak Yang Masih Teruna said...

tapi kadang2 kene expect gak bende yg kite xnak tu. Baru kau lebih realistik dlm buat keputusan, dude.

b u n g a h a t i said...

yeah... byk bende yg kite tak expect akan belaku.. Tu semua keje Tuhan.. Dia yg tentukan segalanya.. tp kalo bole expect la bende yg baik2 saja.. yg x baik tu get ready to it...